sunnuntai 27. marraskuuta 2016

BestBites Marraskuu 2016

Muistatteko viime kuussa ensimmäistä kertaa esittelemäni ruokaboxin? Itse tosiaan päädyin jatkamaan tilausta ainakin vuoden loppuun saakka, joten tämän kuukauden lisäksi vielä joulukuu tullaan ainakin täällä blogin puolella esittelyssä näkemään.


Marraskuun teemana on:
Mausteinen marraskuu


Ensimmäisenä bongasin boxin pohjalta itselleni jotain tuttua:
 
Murtolan Hamppufarmin Hamppusnack (hinta n. 4,40€/200g)
Hamppufarmin omat sivut eivät nyt valitettavasti näytä toimivan, joten en tähän mitään linkitystä laita. Oman pussukkani ostin Säästä&Punnitse -liikkeestä, joten melko helposti näitä varmastikin on saatavilla. Nämä sopivat esim. kahvipöydän pikkusuolaisiksi tai perunalastujen korvaajaksi. Valmistettu suomalaisista ravinnerikkaista hampunsiemenistä. Edellinen pussi meillä alkaakin jo vedellä viimeisiään (eli on maistunut meille molemmille erinomaisesti!), joten ei harmita lainkaan tämän löytyminen boxista. Tässä tuote, joka tulee taatusti jatkossakin meiltä löytymään - huomattavasti parempaa kuin perinteiset perunalastut! :)

Kiwa juuressipsit (hinta n. 2,80€/70g)
Näitä en nyt mistään itselleni tutustu verkkokaupasta löytänyt nopeasti googlettelemalla. Esittelylapussa kerrotaan, että tuotteen raaka-aineet ostetaan suoraan pienviljelijöiltä. Juureslastuja on tullut parilta merkiltä kokeiltua ja olen niistä kyllä tykännyt - eikä mieskään ole näillä nenäänsä nyrpistellyt. Näitä ehdottoman mielenkiinnolla siis lähdetään kokeilemaan, uskoisin pussin hupenevan helposti :D

Foltington's sitruuna ja minttu pressé (hinta n. 2,50€/250ml)
Tästä en myöskään googlettelemalla löytänyt suomenkielisiltä sivuilta tietoa. Kyseessä on kupliva juoma, joka valmistetaan italialaisten sitruunoiden mehusta sekä Englannissa kasvatetun mintun eteerisistä öljyistä. Kuullostaa ihan pirtsakalta.

"Rajamäen Chili-punaviinietikka on Italian Piemonten alueen hedelmäisistä viineistä valmistettu ja chili-aromilla maustettu punaviinietikka, joka tuo helposti lämpöä ja tulisuutta ruuanlaittoon. Chili-punaviinietikka sopii erinomaisesti lihan, kalan, äyriäisten ja broilerin maustamiseen ja marinointiin. Kätevän kaadonohjaimen ansiosta annostelu onnistuu helposti pisaroittain."
Kuinkahan tulista tämä lienee..? Voisi marinoimisessa varovaisesti kokeilla joskus..

"Tomaattikastikkeella ja yrteillä maustettua särkeä. Sopii erinomaisesti kalapastaan, lämpimiin leipiin tai pizzan päälle. Ainekset: särki, luomurapsiöljy, luomutomaattisose, luomupunasipuli, suola 2 %, laakerinlehti, timjami, pippuri
Jostain kumman syystä tämä ei omaan korvaani kuullosta mitenkään hirmuisen herkulliselta, mutta mies oli valmis esim. pizzassa testaamaan.. Katsotaan kuinka käy - jos ei meille maistu niin voisin kuvitella, että vanhempani tätä mielelläni kokeilisivat.

Lazzaretti fusilli-kikherne -pasta (hinta n. 4,99€/250g)
"Luomulaatuinen kirhernepasta on täyttävä ja maukas fusilli-pasta, joka on täynnä proteiinia ja kuitua. Näppärä tapa lisätä ravintoonsa palkokasvien ravinteita."
Pastaa meillä melko harvoin tuleekaan tehtyä, ehdottoman mielenkiinnolla kokeilen minkälaista tämä on.

SAM Aroma Deli Chili & hunaja (hinta n. 3,60€/160g)
"SAM Aroma Deli-sarjan maustetuissa hunajissa yhdistyvät luonnon hunaja sekä aromikas inkivääri ja vahva chili. Nämä purkit ovat täynnä aitoa makua ja puhdasta hunajaa, jossa vitamiinit, mineraalit ja entsyymit ovat tallella. Lopputuloksena on kaksi klassista makuyhdistelmää, joissa makeus ja mausteisuus kohtaavat uusina hunajamausteina."
Kuullostaa mielenkiintoiselta yhdistelmältä - mukana ollut reseptivinkki hunaja-&chilikakkuun kuullostaa erittäin herkulliselta..


"Big Tree Farmin valmistama Sweet Tree -kookospalmusokeri on tehty tavanomaisen kookospalmun (cocos nucifera) kukinnon nektarista. Sokeri tuotetaan viiltämällä kukinto auki ja valuttamalla nektari astiaan, jonka jälkeen nektari keitetään sokeriksi. Missään vaiheessa palmua ei kaadeta eikä nektarin kerääminen vahingoita puuta millään lailla. Kookospalmu tuottaa kolmesta neljään satoa vuodessa ja seuraavasta sadosta voidaan taas saada kookospähkinöitä. Usein käytetty metodi on myös ns. "kerrosviljely" jossa alimmista kukista kerätään nektari ja ylemmät kukinnot saavan kasvaa pähkinöiksi. Kookospalmua ei kaadeta sokerin tuottamiseksi eikä sademetsää kaadeta kookospalmun alta, kookospalmusta ei tuoteta biopolttoainetta.
Palmusokeri ei ole vain sokeri, vaan verrattuna puhdistettuun valkoiseen sokeriin, se on huomattavasti parempi mineraalien ja vitamiinien lähde. Palmusokerin glykeeminen indeksi on myös hyvin alhainen.
"
Jossain vaiheessa olinkin jo tilaamassa itselleni kookossokeria testiin, mutta se sitten jäi. Erittäin mielelläni perinteisestä valkoisesta sokerista luopuisin, joten tätä testaillaan ahkerasti. 

"Nauti pala puhdasta pohjoista luontoa! Pohjoisen appelsiiniksikin kutsuttu tyrni ja alkukesän maukas vitamiinipommi kuusenkerkkä ovat loistava makupari. Kirpeän makuinen tyrni-kuusenkerkkäpatukka ylläpitää vireyttä ja antaa tehoa päivääsi. Patukka ei sisällä lisättyä sokeria tai mitään muuta ylimääräistä."
Kuullostaa hyvältä, tämä lähtee laukkuun mukaan, koska sieltä on hyvä ensihätään jotain pientä syötävää aina löytyä.

"The Ginger People Gin-Gins Inkiväärikaramelli Spicy Apple on pehmoinen karamelli. Makuna mausteinen inkivääri. Spicy Apple on kanelilla maustettu versio The Ginger People Gin-Gins toffeetyyppisestä inkiväärimakeisesta. Ihanan syksyinen makuyhdistelmä lämmittää ja piristää.
Omenainen, pureskeltava inkiväärikaramelli, johon on helppo ihastua!"
En ole nyt aivan varma ihastuinko näihin.. Pitää kokeilla vielä toinen ja antaa äidille tai viedä työpaikalle jos ei itselle maistu :D

"Fatalii Gourmetin lempeän tulinen pähkinätoffee maistuu niin keltanokille kuin chilikonkareillekin. Tähän jää koukkuun! Täyteläiseen kermatoffeemassaan on lisätty ripaus suosittua Aji Cristal -chiliä. Tämä toffee ei järjestä pienten pirujen herätysjuhlia suussa, vaan on harmoninen, tasapainoinen ja mukavan lämpöinen. Mieto toffee maistuu myös perheen pienimmille. Kotimaisen Sahlmanin makeistehtaan toffee on rakenteeltaan pehmeää eikä tartu hampaisiin."
Tykästyin kyllä tähän. Tulisuutta mukana on mutta ei mielestäni liikaa ja toffee on todella miellyttävä koostumukseltaan kuin maultaankin.

James White omena-inkiväärimehu (hinta n.2,20€/250ml)
Linkin takaa löytyy sama mehu suuremmassa koossa. Miellyttävä yhdistelmä omenamehua ja inkiväärin mausteisuutta, tykkäsin.

Arctic Choc "Aurora Borealis" -suklaalevy (hinta n.4,50€(80g)
Kaksi talvista herkkua yhdessä; glögi ja suklaa. 100% luomua, valmistetaan Suomessa. Tämän voisimmekin korkata jo tänään maisteluun. :)


LOPPUYHTEENVETO
Paketin sisältö on todella mielenkiintoinen ja itse tykkään yllätysboxeista, joista löytyy tuotteita mihin ei muutoin olisi tullut tarttuneeksi MUTTA laskin, että tämän paketin arvo on vain 50,89€ (laskettuna infolehtiseen laitetuista hinnoista) mikä on mielestäni turhan vähän kun paketista maksaa 39,90€ tai 44,90€. Eli taidan nyt tämän boxin perusteella tehdä sen päätöksen, että joulukuun boxi saa vielä tulla, mutta laitan nyt samantien peruutuksen menemään vuodenvaihteesta lähtien. Idea tässä on todella hyvä, mutta en usko olevani ainoa, joka olettaa, että tällaisen yllätysboxin arvo on reilusti enemmän kuin hinta millä sen on ostanut eikä tämä nyt tässä kuussa missään nimessä täyttynyt, valitettavasti. Lisäksi täytyy mainita asia mistä mieheni kommentoi pakettia hakiessaan; tuotteet olivat turhan löysästi pakattu pakettiin ja mahtuivat siellä pyörimään. Onneksi lasiset purkit oli erikseen pakattuna, joten mikään ei särkynyt, mutta tähänkin toivottavasti paketin tekijät kiinnittäisivät jatkossa huomiota.


Mitä mieltä sinä olet yllätysboxien arvosta; kuinka paljon sen tulisi ylittää myyntihinta, että kokisit saaneesi rahoillesi vastinetta?

1 kommentti:

  1. Mielestäni niiden tuotteiden arvon, mitä pitää itsellään, pitäisi olla yli sen mitä paketista maksaa :)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Wake me up!

saatu ilmaistuote Aiemmin saamani Ziajan tuotepaketin viimeinenkin tuote vihdoin esittelyyn, edellisen postauksen löydät täältä . ...

Luetuimmat